Kdo špila

Raper, ki bo popestril novo sezono Špil lige. Njegove avtorske pesmi so tako v slovenščini kot tudi albanščini.

14955768_1205446616165033_2015947078279718147_n

Blerim Rexhepi


Mladi glasbeni nadobudneži, katerim je ustvarjanje glasbe najljubši hobi, je pričel delovati v poletju 2018. Muziciranje zgolj zaradi zabave in skupne ljubezni do glasbe, se je kmalu prevesilo od kulturnih in priložnostnih prireditev do glasbenih festivalov. Njihov repertoar obsega skladbe s področja pop in rocka, izvajajo pa tudi avtorske.
Člani skupine se vsak na svoj način, skozi glasbeno kariero pridobivali izkušnje, katere sedaj s pridom uporabljajo na nastopih.

DSC_3739

BIZZAREGOOD


Skupina iz Ljubljane, ki se s svojo glasbo posveča tehnološkemu napredku v naši družbi. Njihovi nastopi pa kot pravijo sami, ustavijo čas, vsaj za sekuno ali dve.

Člani : Robi Glač, Mitja Mandič, David Podgornik, Žan Koprivec

27368325_1982076378708452_8374357011333835628_o

Drone Society


Dolenjska skupina s kar nekaj preigranih tekmovanj (med drugim tudi lanska sezona Špil lige ), festivalov, dobrodelnih koncertov ter klubov. Njihov stil bi opisali kot punk začinjen z elementi klasične, psihadelične, metal in pop glasbe. V besedilih se mešajo tako neposredna kot satirična kritika družbe, jeza, ki meji na blaznost in utesnjenost v svetu, kjer lahko, kot pravijo, vsak postane kar si želi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bajta 23


Tooth in the Sky so privrženci rock glasbe, ki so se v času skupnega igranja udeležili mnogih bitk bandov, natečajev ter podobnih prireditev in tako nastopili na odrih po vsej Sloveniji. Poleg singlov v angleškem jeziku, pa se kažejo tudi s slovensko avtorsko glasbo, kateri se čedalje bolj posvečajo.

Člani : Aleksaner Breznikar, Jan Medved, Jon Klemen.

Tooth in the Sky

Tooth in the Sky


Je skupina mladih ustvarjalnih glasbenikov, ki so svojo skupno zgodba začeli poleti 2017. Glasbo polnijo s pristno energijo rock and rolla, emocijami bluesa in odštekanostjo funka. Slišati jih je na kar nekaj ljubljanskih prizoriščih, med drugim tudi lanski sezoni Špil lige.

Člani : Nika Sluga,Žiga Česen, Tej Jerkič, Nik Božnik, Jan Mori, Žan Koprivec Perjet

Garlik

Garlik


Zasedbo M8s sestavljajo štirje rockerji iz Moravč, ki v takšni zasedbi ustvarjajo od poletja letošnjega leta. V njihovi izvedbi bomo lahko v tej sezoni slišali priredbe znanih slovenskih rock pesmi in pa avtorske komade.

Skupino M8s sestavljajo:

  • Alex Štojs-bas kitara, vokal
  • Klemen Per-kitara
  • Blaž Grunfeld-kitara
  • Jan Grošelj-bobni.

 

 

 

m8s

M8s


Začeli so z akustiko, da bi nabrali nekaj denarja za boljšo opremo in postali pravi rock band. Sledile so menjave v bendu, dečki so se priklopili v štrom in si nadeli sočno ime KiwiFlash. Ritem danes narekuje Ana, skupaj pa iščejo in ustvarjajo nove dimenzije glasbe.

43601505_310665363080034_4158794159584444416_o

Kiwi Flash


Macbeth je dijaški bend, ki sta ga sredi leta 2018 sestavila člana razpadle pop-punk skupine Out of Reach, ki si je kilometrino nabirala po srednjih šolah, in pa verjetno po njunem mnejenju edina dijaka Poljanske gimnazije, ki se ne ukvarjata s trapom. Skupina je hotela začeti kot tribute band zmagovalcev prve Špillige, Koala Voice, se pravi – Koala Boys. Njihova muzika je preplet indie rocka, bluesa in punka skozi slovenska, angleška in hrvaška besedila.

Jan Majetič in Benjamin Virk si delita mesto vokalista in kitarista, slednji kdaj pa kdaj zaigra tudi na klaviature, za ritem na bobnih skrbi Nadja Debeljak, udarne ritme pa s svojimi funky bas lini poživi Ela Božič. Macbeth ima v planu izdati EP, ki bi ga sproduciral kanadski producent Kirkland Borgerson. Jan Majetič je na koncertu benda Hamo & Tribute 2 Love vzpostavil očesni stik s kitaristom, zato Macbeth misli, da so v slovenski glasbeni sceni že domači.

MACBB

Macbeth


Sponzorji & podporniki