Ligaši

Amos Vamos je mlad reperski duo, ki ga sestavljata Amos Masten in Maks Radovan. Oba izhajata iz hip-hop kulture skejtanja, grafitiranja in breakdancea, a se v zadnjih letih posvečata predvsem svoji največji ljubezni – rapu.

04585AFF-D006-4838-87D9-6BDE56E0316A

Amos Vamos & Škaf


Overheat je štiričlanska rock & roll skupina, doma na Koroškem. Začeli so s prirejanjem aranžmajev poznanih pesmi, sedaj pa trdo delajo tudi na avtorskih komadih.

Overheat fotografija

Overheat


Žavbi brothers so mlada glasbena skupina šestih bratov. V glasbenih vodah so že od malih nog, skupaj pa ustvarjajo že več kot pet let. Uživajo ob igranju različnih zvrsti glasbe. Poslušalce želijo prepričati s kvalitetno glasbo in večglasnim petjem.

zb_slika

Žavbi Brothers


Lan Tertinek je 18 letni kantavtor iz Cerknega. Skladbe, ki jih izvaja ob spremljavi kitare, ustvarja zadnji dve leti. Besedila piše tako v slovenskem kot angleškem jeziku in želi si, da bi sporočila njegovih pesmi našla pot do čim več ljudi, zato jim svetuje, da jih poslušajo s srcem.

slika2

Lan Tertinek


Dunraven je power trio, ki prisega na temačnejše in trše zvoke alternativnega rocka in grunga

2-2-of-2-2

Dunraven


Povratniki na oder Špil lige The Tree Man Band so relativno sveža zasedba na slovenski rock sceni, ki prihaja iz zgornjega Posočja. Pridružuje se valu nove indie rock glasbe, ki je v zadnjih letih preplavila tudi slovensko sceno. Med epidemijo so se odločili, da posnamejo demo posnetke svojih prvih štirih pesmi in jih pošljejo v svet v obliki kratkometražne demo digitalne plošče Distance.

the-tree-man-band

The Tree Man Band


Pamži so šestčlanska zasedba, ki ustvarja od leta 2019, ko so se prvič našli na osnovni šoli. Njihova ljubezen do (rock) glasbe in želja, da poslušalcem sporočijo, da je naš svet lep, jih je povezala tudi onkraj osnovnošolskih klopi.

pamzi...demo-fotka-1

Pamži


BibliBan je skupina iz Slovenj Gradca, ki se je našla na presečišču rocka in metala. V enem letu delovanja so napisali že lepo število avtorskih skladb, ki jih bodo predstavili na Špil ligi.

BibliBan2

BibliBan


Sthenge so mlad energičen bend, ki si vedno želi nastopov in novih izkušenj. Nastali so Januarja 2019 z namenom, da bi nastopali na informativnih dnevih na njihovi šoli, Prvi gimnaziji v Mariboru, med pandemijo pa so se odločili, da bodo dosti bolj ustvarjalni, kot so bili prej, zato so začeli pisati svoje pesmi, ki pa še niso doživele končne studijske verzije.

slika3

Sthenge


Začeli so kot srednješolska trojica – Miha, Samo in še en Miha. Po opravljenem izpitu za avto se je skupini pridružil Lovro, kasneje še Matevž in trojica je naenkrat postala udarna peterica. Natančneje metal skupina Acetylen. Zagnano širijo svoj avtorski repertoar, ki ga zaznamujejo predvsem glasne kitare in »screaming« vokal.

ACETYLEN_original

Acetylen


Birdland zase pravijo, da jih združuje ljubezen do glasbe, domovine in žensk. Člani skupine so se kalili v različnih glasbenih skupinah, v trenutni postavi pa so se dokončno utrdili konec leta 2018. Poletne dni preteklega leta so preživeli na ulicah Ljubljane, kjer so s preigravanjem znanih uspešnic poskušali nabrati denar za nujno potrebno opremo. Zdaj, ko se prepuščajo samo še ustvarjanju, se avtorske skladbe vrstijo, prve bodo izšle že v prihodnjih mesecih.

Birdland_original

Birdland


Začeli so klasično, kot skoraj vsaka najstniška skupina – s prirejanjem znanih uspešnic. Naslova prve avtorske skladbe (Ostani v trenutku) se gotovo niso držali, vsaj v glasbenem smislu ne, saj so naboru skladb kmalu dodali avtorske in začeli s koncertiranjem. Blizu jim je pop, rock in še kaj vmes, samo da se igra.

CODE_orginal

CODE


O imenu odloča vsak posameznik in predvsem njegova domišljija. Prvotno je ime LPS upodabljalo Lepo-Pametno-Sposobno celjsko peterico, občasno tudi sedmerico. Tako jih je namreč klical učitelj športne vzgoje. V slovenskem prevodu, kot sporoča skupina na svojem Instagramu, lahko pomeni tudi ‘zadnji kos pice’. Upajo si biti inovativni in igrivi, kar dokazujejo tudi z nekomercialnimi priredbami komercialnih uspešnic.

LPS_original

LPS


Ljubljanska skupina Masaž v trenutni zasedbi deluje štiri mesece, svojo zvrst glasbe pa opredeljuje kot alternativno, groovy in »fonki«. Na vprašanje, zakaj Masaž, poslušalce spodbujajo, da se prepustijo frekvencam, ki masirajo uho.

masaz_original

MASAŽ


Srednješolka, natančneje gimnazijka 3. letnika, ki si je nadela umetniško ime MYA. Potrebuje še nekaj časa, da odkrije svoj zvok, nenazadnje sebe in pot, po kateri želi stopati v prihodnosti. Glasba je že od otroštva del njenega vsakdana. »Žonglira« med violino, ukulelo in klavirjem, za katerim se počuti najbolj domače. Trenutno se uči snemanja, nastopanja in življenja dijaka na dveh srednjih šolah hkrati.

MYA_original

MYA


Plateau sestavljajo štirje mladeniči, ki so svojo strast do glasbe povezali na novomeški gimnaziji. Zametki skupine segajo v leto 2018, a so kmalu razširili svojo postavo iz tria v kvintet, ki se danes predstavlja pod imenom Plateau. Stremijo predvsem k avtorski glasbi, kar dokazuje tudi število avtorskih pesmi – kar 13 jih imajo. Vizija je jasna, cilj je album. Kvaliteten album, ki ga bodo pilili na podlagi nasvetov na Špil ligi.

Plateau_original

Plateau


Skupina ŠKIS je sad letošnje karantene. Po osemmesečnem obdobju in dveh menjavah so se ustalili v trenutni zasedbi. Koncerta še niso imeli, vsaj takšnega za dejansko občinstvo ne, le za virtualne gledalce, ki so jih lepo sprejeli. Še posebej blizu jim je slovenski rock, dovolijo pa si poskusiti vse. So skupina, ki gleda na ustvarjanje dolgoročno, navsezadnje imajo tudi svoj promocijski material – »teglc, ker zakaj pa ne,« pravijo.

Škis_original

ŠKIS


Trije mladi moški in ena mlada dama iz Posočja skupaj sestavljajo The Tree Man Band. Pestro glasbeno ozadje vsakega posameznika združujejo v samosvojem indie rocku. Svoje polletno delovanje so ovekovečili z izidom kratkometražnega albuma Distance, ki je nastal v duhu izolacije, torej doma. Vključuje štiri avtorske skladbe, ki so ob brezčasnih slovenskih in tujih klasikah stalnica njihovih koncertov v živo.

The Three Man Band_original

The Tree Man Band


Pet karizmatičnih najstnikov, ki se izražajo preko glasbe. Hard rock skupina Uninvited si je v enem letu ustvarjanja že nabrala kar nekaj koncertne kilometrine. Poleg avtorskih skladb igrajo tudi druge, a le, če se jim zdijo dovolj energične in zanimive.

Uninvited_original

Uninvited


Sponzorji & podporniki