Ligaši

Začeli so kot srednješolska trojica – Miha, Samo in še en Miha. Po opravljenem izpitu za avto se je skupini pridružil Lovro, kasneje še Matevž in trojica je naenkrat postala udarna peterica. Natančneje metal skupina Acetylen. Zagnano širijo svoj avtorski repertoar, ki ga zaznamujejo predvsem glasne kitare in »screaming« vokal.

ACETYLEN_original

Acetylen


Birdland zase pravijo, da jih združuje ljubezen do glasbe, domovine in žensk. Člani skupine so se kalili v različnih glasbenih skupinah, v trenutni postavi pa so se dokončno utrdili konec leta 2018. Poletne dni preteklega leta so preživeli na ulicah Ljubljane, kjer so s preigravanjem znanih uspešnic poskušali nabrati denar za nujno potrebno opremo. Zdaj, ko se prepuščajo samo še ustvarjanju, se avtorske skladbe vrstijo, prve bodo izšle že v prihodnjih mesecih.

Birdland_original

Birdland


Začeli so klasično, kot skoraj vsaka najstniška skupina – s prirejanjem znanih uspešnic. Naslova prve avtorske skladbe (Ostani v trenutku) se gotovo niso držali, vsaj v glasbenem smislu ne, saj so naboru skladb kmalu dodali avtorske in začeli s koncertiranjem. Blizu jim je pop, rock in še kaj vmes, samo da se igra.

CODE_orginal

CODE


O imenu odloča vsak posameznik in predvsem njegova domišljija. Prvotno je ime LPS upodabljalo Lepo-Pametno-Sposobno celjsko peterico, občasno tudi sedmerico. Tako jih je namreč klical učitelj športne vzgoje. V slovenskem prevodu, kot sporoča skupina na svojem Instagramu, lahko pomeni tudi ‘zadnji kos pice’. Upajo si biti inovativni in igrivi, kar dokazujejo tudi z nekomercialnimi priredbami komercialnih uspešnic.

LPS_original

LPS


Ljubljanska skupina Masaž v trenutni zasedbi deluje štiri mesece, svojo zvrst glasbe pa opredeljuje kot alternativno, groovy in »fonki«. Na vprašanje, zakaj Masaž, poslušalce spodbujajo, da se prepustijo frekvencam, ki masirajo uho.

masaz_original

MASAŽ


Srednješolka, natančneje gimnazijka 3. letnika, ki si je nadela umetniško ime MYA. Potrebuje še nekaj časa, da odkrije svoj zvok, nenazadnje sebe in pot, po kateri želi stopati v prihodnosti. Glasba je že od otroštva del njenega vsakdana. »Žonglira« med violino, ukulelo in klavirjem, za katerim se počuti najbolj domače. Trenutno se uči snemanja, nastopanja in življenja dijaka na dveh srednjih šolah hkrati.

MYA_original

MYA


Plateau sestavljajo štirje mladeniči, ki so svojo strast do glasbe povezali na novomeški gimnaziji. Zametki skupine segajo v leto 2018, a so kmalu razširili svojo postavo iz tria v kvintet, ki se danes predstavlja pod imenom Plateau. Stremijo predvsem k avtorski glasbi, kar dokazuje tudi število avtorskih pesmi – kar 13 jih imajo. Vizija je jasna, cilj je album. Kvaliteten album, ki ga bodo pilili na podlagi nasvetov na Špil ligi.

Plateau_original

Plateau


Skupina ŠKIS je sad letošnje karantene. Po osemmesečnem obdobju in dveh menjavah so se ustalili v trenutni zasedbi. Koncerta še niso imeli, vsaj takšnega za dejansko občinstvo ne, le za virtualne gledalce, ki so jih lepo sprejeli. Še posebej blizu jim je slovenski rock, dovolijo pa si poskusiti vse. So skupina, ki gleda na ustvarjanje dolgoročno, navsezadnje imajo tudi svoj promocijski material – »teglc, ker zakaj pa ne,« pravijo.

Škis_original

ŠKIS


Trije mladi moški in ena mlada dama iz Posočja skupaj sestavljajo The Tree Man Band. Pestro glasbeno ozadje vsakega posameznika združujejo v samosvojem indie rocku. Svoje polletno delovanje so ovekovečili z izidom kratkometražnega albuma Distance, ki je nastal v duhu izolacije, torej doma. Vključuje štiri avtorske skladbe, ki so ob brezčasnih slovenskih in tujih klasikah stalnica njihovih koncertov v živo.

The Three Man Band_original

The Tree Man Band


Pet karizmatičnih najstnikov, ki se izražajo preko glasbe. Hard rock skupina Uninvited si je v enem letu ustvarjanja že nabrala kar nekaj koncertne kilometrine. Poleg avtorskih skladb igrajo tudi druge, a le, če se jim zdijo dovolj energične in zanimive.

Uninvited_original

Uninvited


Sponzorji & podporniki